lauantai, 15. maaliskuu 2008
päärynäpiirakka
pohja:
125g margariinia
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
täyte:
päärynöitä
1tlk maustettua vanilja rahkaa
2dl ruokakermaa
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sula margariini.sekoita murumaiseksi palloksi.
jos on tarpeen lisää ripaus jauhoja.levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
levitä päälle päärynäviipaleet.sekoita rahka ja kerma keskenään ja kaada päälle tasaisesti.
paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia.
päärynä/ananaspiirakka
pohja on sama mutta täytettä vähän muutin.
täyte:
päärynöitä ja ananasta,purista 1/2 sitruunan mehua päälle ja ripottele 1tl vaniljasokeria päälle.
2dl kermaa päälle.
Kommentit