taas tuli leivotuksi sämpylöitä.meillä leivotaan usein näitä ja niitä on tosi helppo tehdä ja minä teenkin kerralla ohjeen kaksin kertaisena.uuni tuoreena sämpylät onkin parhaimmillaan.harmivaan että mies ei ole maistamassa, hän kun on ajossa.
1382868.jpg
ohjeen löydät sämpylä jauhopussista ,totttakai!mutta kumminkin tässä ohje.sämpylät (24 kpl)
5dl vettä tai maitoa
50g hiivaa
2tl suolaa
2rkl siirappia
1/2dl öljyä
12-13dl sämpyläjauhoja
lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.lisää suola ja siirappi.lisää siihen puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti.lisää loput jauhot vähitellen ja viimeisenä öljy.alusta pehmeä taikina.peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi.kaada taikina jauhotellu pöydälle.leivo taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne paloiksi.pyöritä sämpylöiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota liinan alla.paista 225 asteessa keskitasolla n.12-15min.